Z A-skupiny do semifinále Turnaja majstrov Nadal a Wawrinka

09.11.2013 Celý región

Londýn 9. novembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil v poslednom zápase A-skupiny na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne nad Čechom Tomášom Berdychom v troch setoch 6:4, 1:6 a 6:3 a potvrdil svoj postup do semifinále.

Najvyššie nasadený hráč turnaja tak zároveň spečatil aj postup Švajčiara Stanislasa Wawrinku, ktorý v prvom piatkovom stretnutí zdolal Španiela Davida Ferrera 6:7 (3), 6:4 a 6:1, no na účasť medzi najlepšou štvoricou potreboval ešte víťazstvo Španiela.

Siedmy nasadený Wawrinka viedol v prvom sete už 5:2, no nakoniec ho prehral v tajbrejku 3:7. V ďalších dvoch častiach však už nad tretím nasadeným Ferrerom dominoval, pričom v rozhodujúcom mu dovolil uhrať iba jediný gem. Wawrinka zaznamenal v zápase 35 víťazných úderov vrátane dvanástich es.

"Dnes večer budem určite veľkým fanúšikom Rafaela. Vo všetkých troch zápasoch som robil, čo som vedel. Uvidíme, ako to dopadne. Samozrejme, budem šťastný, ak vyhrá Rafa," uviedol krátko po konci svojho duelu Wawrinka.

Na Nadalove víťazstvo síce čakal aj Wawrinka, ale španielsky tenista hral v prvom rade sám za seba. "Stan (Wawrinka) prišiel za mnou dop šatne a zaželal mi veľa šťastia. Povedal som mu, že sa budem snažiť hrať na maximum. Takže som uhral dobrý výsledok aj pre Stana, ale ja som hral hlavne o svojich 200 bodov do rebríčka," povedal Nadal. "Išiel som na kurt, ako keby som hral kvalifikáciu. Vedel som, že ak vyhrám prvý set, tak už som víťazom skupiny. Bolo ale dôležité, aby som zakončil zápas spôsobom, ako som to aj urobil. Mám z toho veľkú radosť."

Menej dôvodov na radosť mal český tenista Berdych, ktorému však nechýbala sebareflexia. "Keď venujete Rafovi dve hry, tak to je veľa," vyhlásil. "Daroval som mu prvú hru v zápase a ďalšiu v treťom sete. On vlastne nič zvláštne nepredviedol. Nezvládol som to. Ukázal sa rozdiel medzi mnou a svetovou jednotkou," reagoval Berdych.

A-skupina:

Stanislas Wawrinka (7-Švaj.) - David Ferrer (3-Šp.) 6:7 (3), 6:4, 6:1
Rafael Nadal (1-Šp.) - Tomáš Berdych (5-ČR) 6:4, 1:6, 6:3

tabuľka:

1. Nadal 3 3 0 6:1
2. Wawrinka 3 2 1 4:4
3. Berdych 3 1 2 4:4
4. Ferrer 3 0 3 1:6
 

Vyberte región